Lid worden Inloggen
start Over COPD vzw Wat is COPD? Tips Getuigenissen Kalender Donaties Contact    
KALENDER

15 november 2017 - wereld COPD dag

Op 15 november is het wereld-COPD dag en organiseren we op 3 plaatsen in Vlaanderen een infostand: UZ Gent, UZ Leuven (platform in de inkomhal 10-16 uur) en Ziekenhuis Oost-Limburg (inkomhal 8-16 uur)).

Mensen kunnen informatie krijgen over de ziekte en de behandeling. In het UZ Leuven en het Ziekenhuis Oost-Limburg kunnen geÔnteresseerden gratis longfunctietesten uitvoeren.

Dit jaar willen we bewegen in de kijker plaatsen. Bewegen is voor patiŽnten met COPD de hoeksteen van hun behandeling. Steeds meer patiŽnten zijn zich bewust van het belang van een actieve levensstijl.

Daarom organiseren we dit jaar met COPDvzw een wedstrijd:

Wie is het meest actief?

PatiŽnten met COPD of hun zorgverstrekkers, familie en vrienden?

Aan de infostanden kunnen 50 patiŽnten met COPD zich inschrijven voor de wedstrijd. In de loop van de maand december ontvangen ze per post een stappenteller en krijgen ze een doel opgelegd, conform met  hun medische situatie. Gedurende 14 dagen dienen ze x aantal stappen per dag (het voorop gestelde doel) te behalen. Via sponsering uit medische firmaís kunnen ze geld ophalen voor COPDvzw.

Wij, patiŽnten, nemen het op tegen een groep van 50 sympathisanten die het doel van 10.000 stappen/dag proberen te halen gedurende 14 dagen. Zij zorgen voor eigen sponsering.

Daag dus je naasten uit en probeer hen te verslaan!! Kom naar de infostands en schrijf je in voor de wedstrijd!

Wie zal de wedstrijd winnen? Welke groep mensen behaalt het vaakst hun vooropgestelde doel?

De uitslag zal bekend gemaakt worden tijdens de warmste week van Music For Life!

Op naar een overwinning van ons, patiŽnten!!! Op naar meer bewegen voor ons allemaal!

 Met dank aan onze sponsers: GSK, Vivisol, Oxycure.

18-24 december 2017 - De warmste week

Ook dit jaar is het weer zover. Music For Life organiseert van 18-24 december 2017 opnieuw 'De Warmste Week'. Iedereen zorgt voor iedereen. Zo wordt de week voor Kerstmis ook in 2017 opnieuw de warmste week! COPDvzw staat geregistreerd bij de goede doelen. Wie organiseert er een actie om onze vzw te steunen? Trommel alle kinderen en/of kleinkinderen op om voor mama, papa, oma en/of opa iets op poten te zetten en zo de ziekte COPD de naamsbekendheid te geven die ze verdient! De 680 000 patiŽnten in Vlaanderen mogen gehoord worden!!!
Alle praktische info betreffende 'De Warmste week' en het registreren van acties kan je terug vinden op de site van de warmste week.
7 december 2017 - Bedrijfsbezoek Escapo

Escapo is een coŲperatieve vennootschap en erkende groothandelaar in farmaceutische producten, die aan apothekers, thuiszorgwinkels en ziekenhuizen levert. Zij beschikken over een heel groot assortiment geneesmiddelen, homeopathische geneesmiddelen en voedingssupplementen. Zij hebben een ďstate Ėof-the-artĒ magazijn waar de bestellingen volgens de meest moderne manier van  picking worden klaargemaakt.  Hierdoor kan de groothandel 2 tot 3 maal per werkdag aan de apothekers leveren, alsook aan mediotheken, thuiszorgwinkels en ziekenhuizen. 

We krijgen de kans op met geÔnteresseerde leden van de vzwcopd het bedrijf te bezoeken. We krijgen een rondleiding en een presentatie. Deelname is gratis. Escapo verwacht ons om 9h30. Adres : Antwerpse Steenweg, 263 -  2800 Mechelen. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen. De inschrijvingslijst zal dan ook onverbiddelijk worden afgesloten zodra dit aantal bereikt is. In geval er veel interesse, proberen we dit bezoek volgende lente opnieuw te organiseren. 

Inschrijven kan via info@copdvzw.be vanaf 25 oktober 2017. Opgelet: we hadden graag ook informatie over het aantal voertuigen dat zal deelnemen. Er zijn op dit ogenblik werken gaande. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt en het bedrijf wenst tijdig te weten hoeveel plaats ze moeten vrijhouden.


4 en 5 november 2017 - Gezondheidssalon

Dit jaar vindt op 4 en 5 november het gezondheidssalon plaats in Brussel. 
De beurs wil mensen helpen om hun gezondheid zoveel mogelijk in eigen handen te nemen. Je leert er over preventie van ziektes, nieuwe behandelingen en de allernieuwste inzichten. 
Ook onze vzw zal aanwezig zijn! We willen mensen met COPD informeren en een hart onder de riem steken. Daarnaast willen we de ziekte kenbaar maken bij een zo groot mogelijk publiek. 
Je kan ons vinden in paleis 10, stand 309. We kijken alvast uit naar jullie bezoekje!
Alle praktische info kan je vinden op hun site
Infoavond Brugge

U lijdt aan de ziekte COPD en u kent de gevolgen. Maar weet u exact wat deze ziekte inhoudt? Bent u op de hoogte van de laatste nieuwigheden betreffende mogelijke therapie? 

Bewegen is gezond. Ook voor mensen met COPD, zegt men. Maar is dit wel zo? De kortademigheid die we dagelijks ervaren staat bewegen vaak in de weg. Is het al die moeite wel waard? En, zo ja: hoe pakken we dit aan? 

Een antwoord op alle medische vragen bekomt u van Prof Janssens of Dr Haenebalcke op ťťn van onze twee volgende info-avonden. In het tweede luik van de avond zal Iris Coosemans uitleg verschaffen en de nodige tips geven over bewegen met COPD. 

Deze avond wordt opgezet voor patiŽnten met COPD, hun familie en zorgverleners. Ook niet vzwleden zijn hartelijk welkom! Meer informatie vindt u op onze uitnodiging.

Infoavond Leuven

U lijdt aan de ziekte COPD en u kent de gevolgen. Maar weet u exact wat deze ziekte inhoudt? Bent u op de hoogte van de laatste nieuwigheden betreffende mogelijke therapie? 

Bewegen is gezond. Ook voor mensen met COPD, zegt men. Maar is dit wel zo? De kortademigheid die we dagelijks ervaren staat bewegen vaak in de weg. Is het al die moeite wel waard? En, zo ja: hoe pakken we dit aan? 

Een antwoord op alle medische vragen bekomt u van Prof Janssens of Dr Haenebalcke op ťťn van onze twee volgende info-avonden. In het tweede luik van de avond zal Iris Coosemans uitleg verschaffen en de nodige tips geven over bewegen met COPD. 

Deze avond wordt opgezet voor patiŽnten met COPD, hun familie en zorgverleners. Ook niet vzwleden zijn hartelijk welkom! Meer informatie vindt u op onze uitnodiging.

wandeling Kessel-lo

Wandelen in Vlaanderen. Wandelingen perfect aangepast aan mensen met COPD. Zeer warm aan te bevelen! Meer informatie vindt u onder volgende links: 'wandeling Stokkem', 'wandeling Mechelen' en 'wandeling Kessel-lo'. Inschrijven kan via het mail-adres info@vzwcopd.be. Deelname is gratis. Familieleden van mensen met COPD zijn ook hartelijk welkom.
wandeling Mechelen

Wandelen in Vlaanderen. Wandelingen perfect aangepast aan mensen met COPD. Zeer warm aan te bevelen! Meer informatie vindt u onder volgende links: 'wandeling Stokkem', 'wandeling Mechelen' en 'wandeling Kessel-Lo'. Inschrijven kan via het mail-adres info@vzwcopd.be. Deelname is gratis. Familieleden van mensen met COPD zijn ook hartelijk welkom.
Wandeling Stokkem

Wandelen in Vlaanderen. Wandelingen perfect aangepast aan mensen met COPD. Zeer warm aan te bevelen! Meer informatie vindt u onder volgende links: 'wandeling Stokkem', 'wandeling Mechelen' en 'wandeling Kessel-Lo'. Inschrijven kan via het mail-adres info@vzwcopd.be. Deelname is gratis. Familieleden van mensen met COPD zijn ook hartelijk welkom.
22 juni 2017 - wandeling Mechelen

Annulatie owv de hitte.

De site van het KMI belooft ons voor donderdag 22/6/2017 32įC. Dit lijkt ons geen ideale temperatuur om te wandelen. We stellen de wandeling uit tot in het najaar. Ondertussen wensen we iedereen een deugddoende zomer toe met hartverwarmende contacten en mooie momenten. Vanaf september starten onze activiteiten opnieuw; we hopen jullie allen te mogen ontmoeten. Er staat heel wat op stapel voor het najaar, dus hou vanaf september zeker deze site in het oog!

Beste lid van COPD vzw,

Niet iedereen is even sportief, maar wandelen op een rustig tempo is heel verkwikkend en heeft een positieve impact op lichaam en geest. We maken ook kennis met lotgenoten en dat doet ons met elkaar verbinden. De wandeling in het Vrijbroekpark te Mechelen duurt ongeveer 1 uur (afstand 2 ŗ 3 km). Het zijn goed bewandelbare paden, ook voor rollators en rolstoelgebruikers. Er zijn ook rustbanken op het parcours. We verwachten jullie heel graag.

Wanneer: donderdag 22 juni 2017, van 14 tot +/- 16 uur (vrij einde)

Inschrijven: stuur een email met je naam naar volgend mail adres: info@copdvzw.be

Klik hier voor meer informatie

Wandeling provinciaal domein te Kessel-Lo op dinsdag 6 juni 2017

Beste lid van COPD vzw,

Niet iedereen is even sportief, maar wandelen op een rustig tempo is heel verkwikkend en heeft een positieve impact op lichaam en geest. We maken ook kennis met lotgenoten en dat doet ons met elkaar verbinden. De wandeling rond de vijvers van het Provinciaal Domein te Kessel-Lo duurt ongeveer ťťn uur (afstand 2 ŗ 3 km). Het zijn goed bewandelbare paden ook voor rollators en rolstoelgebruikers. Er zijn ook rustbanken op het parcours. We verwachten jullie heel graag.

Wanneer: Dinsdag 6 juni 2017, van 14 tot +/- 16u (vrij einde)

Inschrijven: via email info@copdvzw.be

Klik hier voor meer informatie

16 maart 2017 GENK - COPDvzw nodigt u uit op een eerste gratis infoavond

U lijdt aan de ziekte COPD en u kent de gevolgen. Maar weet u exact wat deze ziekte inhoudt? Bent u op de hoogte van de laatste nieuwigheden betreffende medicatie?

Wist u dat slechts 30 tot 50% van de patiŽnten met COPD hun inhalator op een correcte manier gebruikt? Vele patiŽnten missen op die manier een belangrijk onderdeel van hun behandeling.

Een antwoord op al deze vragen en problemen bekomt u van Prof Derom of Dr Daenen op onze eerste info-avond. Daarnaast zal Karen Denaux een praktische workshop geven met allerhande tips en concrete ideeŽn ivm medicatiegebruik.

Deze avond wordt opgezet voor patiŽnten met COPD en hun familie. Wij heten u van harte welkom!

Praktisch:

Infoavond Genk
Start 19 uur - einde voorzien omstreeks 21 uur
Zaal: AFI Papa Cervi Adres: Vennestraat 98 Genk
Vrije toegang - Inschrijven niet noodzakelijk
14 maart 2017 GENT - COPDvzw nodigt u uit op een eerste gratis infoavond

U lijdt aan de ziekte COPD en u kent de gevolgen. Maar weet u exact wat deze ziekte inhoudt? Bent u op de hoogte van de laatste nieuwigheden betreffende medicatie?

Wist u dat slechts 30 tot 50% van de patiŽnten met COPD hun inhalator op een correcte manier gebruikt? Vele patiŽnten missen op die manier een belangrijk onderdeel van hun behandeling.

Een antwoord op al deze vragen en problemen bekomt u van Prof Derom of Dr Daenen op onze eerste info-avond. Daarnaast zal Karen Denaux een praktische workshop geven met allerhande tips en concrete ideeŽn ivm medicatiegebruik.

Deze avond wordt opgezet voor patiŽnten met COPD en hun familie. Wij heten u van harte welkom!

Praktisch:

Infoavond Gent
Start 18 uur - einde voorzien omstreeks 20 uur
Zaal: UZ Gent zaal 'bibliotheek Longziekten' : ingang 12, route 1414.
Vrije toegang - Inschrijven niet noodzakelijk
Congres Belgische Vereniging voor Pneumologie

Vandaag, 3 december 2016 staat de vzw COPD met een stand op het jaarlijks congres van de Belgische Vereniging voor Pneumologie. Met dit initiatief willen we zoveel mogelijk longartsen informeren over het bestaan en de doelstellingen van onze vereniging.

Plaats : Hilton, Antwerpen
16 november 2016 = WereldCOPD-dag

Vandaag krijgt COPD wereldwijd extra aandacht. Ook wij dragen een steentje bij. Kom je informeren en maak kennis met de patiŽntenvereniging. Hopelijk tot gauw!

Plaats : UZ Gasthuisberg, Ziekenhuis Oost-Limburg, UZ Gent en Imeldaziekenhuis Bonheiden

COPD vzw in het Nieuwsblad

Brochure

© COPD vzw 2017